CALCULEM EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

L’Agència de Residus de Catalunya defineix el MALBARATAMENT ALIMENTARI com aquells aliments que, tot i ser segurs i nutritius per a les persones, es descarten o es destinen a usos diferents de l’alimentació humana o animal al llarg de tota la cadena alimentària. Aquestes pèrdues alimentàries contribueixen al canvi climàtic, suposen un malbaratament de recursos naturals (aigua, energia i terra), pèrdua econòmica i de recursos humans.

Durant aquest curs, es quantificarà el menjar malbaratat als menjadors escolars en setmanes puntuals. D’aquesta manera, es podran dissenyar propostes per disminuir-lo el curs vinent. L’equip de cuina i monitoratge juntament amb els infants, s’encarregaran de pesar el menjar malbaratat a la cuina i als plats dels infants, per obtenir els valor de malbaratament total.

Si esteu interessats/es, podeu consultar la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars, elaborada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agència Rural, al següent enllaç: https://agricultura.gencat.cat/web/.content/04-alimentacio/malbaratament-alimentari/enllacos-documents/fitxers-binaris/Guia_Malbaratament_ESCOLES_OK-FINAL_2.pdf